Selecteer een pagina

Energie door transitie

SeaQuens is een organisatie die een doeltreffende methode heeft ontwikkeld om zowel de pijnpunten, als de sterke kanten in kaart te brengen.

Juist nú is gerichte samenwerking tussen management en medewerkers en vice versa, méér dan ook van essentieel belang. Haal het allerbeste uit jullie organisatie! Wij geloven niet in een eenzijdig opgelegd beleid. Het draagvlak én daadkracht moet komen uit een hechte samenwerking van gemotiveerde medewerkers en management samen. Wij willen het beste uit jullie organisatie halen! Jij toch ook?

Het creëren van een evenwichtige en effectieve samenwerking

Dát is onze uitdaging en de waardebepaler van een gelukkige organisatie. Judith en Michiel nemen je met hun teams mee in de wereld van Happiness Creates Value en verhogen de waarde van jouw organisatie.

Judith van Hoof

De kracht van seaQuens is voeling met wat er om ons heen gebeurt.

 

Als managing director draag ik met plezier de eindverantwoordelijkheid voor de interne organisatie. De kracht van seaQuens is voeling met wat er om ons heen gebeurt. Mijn rol daarin is veel met klanten praten, events en seminars bezoeken. Soms als bezoeker en vaak als spreker.

Wat brengt mensen en dus organisaties in beweging? Als organisatiesocioloog én persoon blijf ik mij dat afvragen. Met die vraag heb ik met plezier gewerkt aan transformatie trajecten, procesoptimalisatie en coaching binnen bedrijven.

Lees verder over Judith
Afgelopen jaren heb ik gewerkt aan Agile transformaties bij verschillende ondernemingen. Veranderingen die iedereen binnen de organisatie raakt. Dat vraagt om duidelijke communicatie bij iedere stap die je richting verandering doet. Waarden verschillen per persoon en daarvan bewust zijn, daar ligt de sleutel tot succes. Met trots kijk ik terug op de energie die daarbij aangesproken werd bij de mensen waarmee ik werkte om de doelstellingen te realiseren!

Energie is het leidend thema in mijn zakelijk leven en dat haal ik door in mijn vrije echt de tijd te nemen voor activiteiten die mij opladen zoals yoga, fitness, buiten zijn en de aandacht voor familie en vrienden.

     

Michiel Kuethe

Het balanceren op de randjes van de spanningsvelden!

 

Ik ben founder & operational director van seaQuens. Rond 2005 ben ik gefascineerd geraakt van de interactie tussen management en medewerkers en andersom.

Wellicht moet ik het woord interactie, inmiddels zeker onder de huidige omstandigheden, vervangen voor spanningsveld! Vanuit mijn expertise en ervaringen, ben ik verantwoordelijk voor de methodiek die seaQuens hanteert en hoe we deze bij onze klanten concreet uitrollen en in overleg op maat optimaliseren.

Lees verder over Michiel
Mijn ervaring heeft geleerd, dat organisaties (groot of klein) veelal aanzienlijk méér aandacht besteden aan de communicatie van de organisatie, dan de organisatie van de communicatie! Juist door de communicatie (intern en van daaruit extern) in lijn te brengen met wat de organisatie is en beoogt, heb ik diverse organisaties (profit en non-profit) geholpen beduidend beter te laten presteren.

Daarnaast heb ik in de rol van Crisismanager veel ervaring opgedaan hoe buitengewoon belangrijk deze uitgangspunten effectief ingezet kunnen worden, al dan niet in ‘moeilijke tijden’!
Ik hou van mensen en ik hou van een stabiel evenwicht! Juist in de afgelopen jaren, zie ik dat evenwicht steeds meer verbleekt. Een toename van burnouts, hoger ziekteverzuim, ontevredenheid, verloop etc. is het ontluisterende resultaat!

Het ego, zowel van management, als medewerkers is, naar mijn mening in onze maatschappij, zo hier en daar flink op hol geslagen. En dat vind ik ‘doodzonde’! Natuurlijk is de ‘ik’ van belang, maar hoe verhoudt deze zich tot de ‘wij’ en uw ‘omgeving’? Het creëren naar evenwichtige en effectieve verhoudingen, is mijn uitdaging en de waarde die ik graag met u wil delen!

Zonder dat we dat ons veelal beseffen, praten we in woorden, maar denken in beelden! Dat maakt communicatie zo moeilijk! Juist door elkaar te vragen, welke beeld je ziet, wordt communicatie in één klap héél veel duidelijker! Niet verwonderlijk dat fotografie een grote hobby van mij is. Da’s lekker duidelijk, veelal scherp en/of …. bewogen!

     

Associated partners

sjoerd van der schuit

Sjoerd van der Schuit

de natuur mijn inspiratiebron en mijn rustplek

Sjoerd is zijn loopbaan begonnen bij de landmacht. Na het behalen van zijn brevet Hogere Militaire vorming heeft hij op diverse Haagse staven leidinggevende functies vervuld. Daarnaast is hij ook docent geweest op de Hogere Krijgsschool.

Lees verder over Sjoerd

Na 20 jaar landmacht heeft hij de overstap gemaakt naar de brandweer als plaatsvervangend commandant van de brandweer Den Haag.

In die periode heeft hij een master Crisis and Disaster Management gevolgd. Daarna is hij directeur geworden bij de brandweer Limburg Noord en Midden Limburg waar hij de samenvoeging van beide regio’s heeft vorm gegeven. In die functie is hij ook in het bestuurder van Brandweer Nederland geworden als CIO. In de 20 jaar bij de brandweer heeft hij vele grote crises en rampen meegemaakt als operationeel leider en adviseur van het openbaar bestuur.

Met 60 jaar met pensioen. Maar er was nog meer dan voldoende energie voor een functie als docent crisismanagement en een master NLP. Met al die ervaring en kennis is Sjoerd een uitermate ervaren senior adviseur en coach die zich moeiteloos beweegt op alle bestuurlijke en managementniveaus.

Zijn passie is de natuur waar hij zijn nieuwsgierigheid en creativiteit op peil houdt. Voor z’n plezier kruipt hij ook nog regelmatig onder de grond in prachtige grotten en heeft ook vele honderden mensen begeleid tijdens deze spannende speleologische ervaring.

Karin Schijf-Werlemann

Karin Schijf-Werlemann

start met het doorbreken van
oude patronen

Karin is gedreven en energieke persoonlijkheid, met ruim vijftien jaar ervaring in verandermanagement. Ze heeft gespecialiseerd tot Agility Coach omdat zij gelooft in de kracht van wendbare organisatie dankzij autonome en high performing teams.

Lees verder over Karin

De vertaling van strategische ambities naar tactische plannen en het opleveren van waardevolle teamresultaten is iets waar zij zich samen met organisatie hard voor maakt. Met haar achtergrond in bedrijfskunde weet ze de organisatiedoelstellingen mee te nemen in haar coaching, door de mensen en de teams op eigenaarschap te coachen. Hierdoor weet iedereen in de organisatie hoe en op welke manier zij bijdragen aan het grotere geheel.

Onze kijk op de gang van zaken

Wat doen we nou eigenlijk in de workshop?

Wat doen we nou eigenlijk in de workshop?

Auteur: Sandra de Bruijn, communicatie "Leuk dat jullie een workshop doen en zeggen dat het daarna veel succes brengt, maar hoe doen jullie dat dan?". Deze vraag krijgen we veel gesteld van de mensen met wie we samen werken. Want inderdaad, wat doen we nou eigenlijk?...

Lees meer
‘You’ll never walk alone’

‘You’ll never walk alone’

Auteur: Michiel Kuethe, Founder & Operational Director, seaQuens Twintig twintig heeft ons heel duidelijk gemaakt, hoe snel onze maatschappij, wereldwijd uit het lood kan slaan; hoe fragiel we met z’n allen eigenlijk zijn. Ik zag een tijdje geleden glimlachend een...

Lees meer
Wachten is de valkuil

Wachten is de valkuil

Wachten is de valkuilHerken je de volgende gedachten? Straks, als iedereen gevaccineerd is dan... Straks, als de corona voorbij is dan... Straks, als het project is afgerond dan... Straks, als de scholen weer open zijn dan... Straks, als de voorjaarsvakantie er is...

Lees meer