Selecteer een pagina

‘You’ll never walk alone’

Vol concert stadion als metafoor voor Post Corona Management
Auteur: Michiel Kuethe, Founder & Operational Director, seaQuens

Twintig twintig heeft ons heel duidelijk gemaakt, hoe snel onze maatschappij, wereldwijd uit het lood kan slaan; hoe fragiel we met z’n allen eigenlijk zijn. Ik zag een tijdje geleden glimlachend een tegeltjeswijsheid met als tekst: ‘Ten gevolge van de crisis is het licht aan het einde van de tunnel tijdelijk uitgeschakeld’. Inmiddels is het nieuwe einde wel degelijk in zicht. Er komt op z’n minst beweging in. We maken stappen.

Evenwel helaas ook schoppen en slagen en tegenslagen. Waar wil ik in dit blog naartoe? Naar draagvlak, naar luisteren en begrip, naar respect, naar aandacht, maar ook naar eenzaamheid en gebrek aan energie. Naar beperking van ziekteverzuim, burn-outs, ongenuanceerde meningen van een ieder, argumenten waarom dingen niet kunnen, terwijl seaQuens de weg plaveit dat ze juist wél kunnen; kom in …beweging!

Uitstapje

Bij de titel ‘You’ll never walk alone’ komt bij mij direct de sfeer naar boven van het stadion, van winnen, van samen, plezier hebben, kracht en lol hebben en ja ook van … onze zingende voormalige Rotterdamse kraanwerker Lee Towers. Wist u overigens, dat deze hit uit de musical Carrousel komt, in 1945 geschreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein en pas echt wereldbekend geworden is in 1963 door de groep Gerry & the Pacemakers. Wellicht een aardig vraagje voor ‘De Slimste Mens’.

Instapje

Ik ben niet zo van het strooien met cijfers in een blog. Echter schrik ik wel bij feiten, als dat 1 op de 6 werknemers (1,3 miljoen mensen) verschijnselen van burn-outs hebben, vooral in het onderwijs, ICT en de zorg. Als ondernemer ga ik dan toch even rekenen. Omgerekend is dat zo maar € 300,– per dag en weet ik uit eigen ervaring – gelukkig alweer lang geleden – dat het veelal 6 tot 8 maanden kan duren. Oeps, dan ben ik als werkgever zo maar € 80.000,– verder exclusief kosten van vervanging.

En dan heb ik het alleen maar over ‘stom’ geld en geen eens over leed, verdriet en ontwrichting in de thuissituatie. Daarnaast is een stevige verhoging in het ziekteverzuim van 4,3 in 2019 naar 4,7 in 2020; ook niet ‘misselijk’. Daarbij val ik stil bij de toename van eenzaamheid, van Niet eenzaam (66% in 2019) naar 58% in 2020, van Enigszins eenzaam (26% in 2019) naar 30% en van Sterk eenzaam (9% in 2019) naar 12% in 2020.

Opstapje

Juist nu is draagvlak en eenheid van het grootste belang. Het veelal groot gegroeide ego (‘old school’, of laat ik het ‘pre-corona’) noemen, zal opzij moeten schuiven. En daarvoor in de plaats echt aandacht gaan geven, luisteren en begrip hebben en respect tonen op ieder niveau binnen de organisatie en zeker ook daar buiten. Transparantie behoort niet meer een vaag voornemen te zijn, maar naar mijn mening vooral een heldere concrete opdracht.

Post Corona Management

Noem het ‘Post Corona Management’; PCM! En dat is precies de kern wat wij met seaQuens beogen en de concrete tools voor hebben om dit waar te maken! Breng management en medewerkers dichter bij elkaar en op één lijn. Dit gaat verder dan de goed bedoelde activiteiten van Happy Managers, Geluksmanagers, Chief Hapiness Officers, Welzijnsmanagers etc. PCM is een corporate strategie, die uiteindelijk het nieuwe DNA van de organisatie voortbrengt.

Stapsgewijs

seaQuens heeft het SQ-model ontwikkeld, waarbij groepen in spelvorm 64 variabelen gaan beoordelen. De groepen bestaan altijd uit een combinatie van lager, midden en hoger kader. Het spel wordt in workshop-vorm online of fysiek op gepaste afstand gespeeld. De variabelen betrekken vier aspecten; het individu, het collectief, de organisatie en de omgeving van de organisatie. Op 3 punten worden de 64 variabelen beoordeeld:

  • Relevantie van het item
  • Sterk, goed, zwak en slecht in de huidige situatie
  • Prioriteit in de gewenste situatie

Deze analyse geeft een heldere blauwdruk van de huidige en de gewenste situatie en de prioriteiten hiervan en dus feitelijk het huidige en gewenste beleid. Vervolgens kan er op basis van deze blauwdruk gericht beleid worden ontwikkeld en zo nodig coaching, training en consulting heel gericht worden ingezet. De unieke waarde komt voort uit het feit dat het beleid door de ‘gehele’ organisatie wordt ontwikkeld en wordt gedragen. Anders gezegd; er ontstaat een helder ‘nieuw’ DNA van de organisatie! En deze biedt gelijk inzichten in jouw Post Corona Management.

Een letterlijk stapje verder!

Wilt u eens met ons ontspannen praten over u zelf, uw team of organisatie met één van onze directieleden Judith en/of Michiel over post corona management? Dan nodigen wij u uit om tussen de middag of einde van de middag een klein uurtje een verfrissende wandeling te maken in uw eigen omgeving. Kortom, wij komen naar ú toe en overhandigen u tevens onze heerlijk warme seaQuens sjaal. Wat ons betreft: ‘You’ll never walk alone’.

Stuur even een mailtje naar: judith.van.hoof@seaquens.com of naar: michiel.kuethe@seaquens.com

(of boek hieronder gelijk een datum en tijd)

Sjaal voor tijdens het wandelen

Vaker onze blogs lezen?

 

Meld je dan aan om ze automatisch te ontvangen.