Selecteer een pagina

De stappen tot succes

Laten we beginnen met kennis maken!

Wij houden van een pragmatische aanpak en zijn recht door zee. Dit is wat je van ons kan verwachten.

ddp-et-icon|et-icon-check|N

Kennismaken

Goede kop koffie, of thee.
Online of op gepaste afstand

Uitleg over ons SQ-model
en workshop

ddp-et-icon|et-icon-check|N

Inventariseren

Alles in kaart brengen qua sterke punten en pijnpunten.

Gerichte briefing, plan en offerte

ddp-et-icon|et-icon-check|N

Doorpakken

Selecteren van deelnemers uit alle lagen van bedrijf

Data bepalen workshop (online)

Aan de slag samen

Wat is de methode?

Zes stappen zorgen voor een sprong vooruit

Een (bijna) moeiteloze transitie naar groei in bedrijfsgeluk

seaQuens heeft het SQ-model ontwikkeld, waarbij door management én medewerkers in zes stappen een letterlijke ‘selfie’ van jouw organisatie wordt weergegeven. Dat doen we door in een online workshop het model in te vullen. Hierdoor komen de huidige situatie, de gewenste situatie en de prioriteiten van 64 variabelen letterlijk in beeld.

Door deze beelden vervolgens op elkaar te leggen, brengt dat een heel scherpe en transparante ‘foto’ van sterkten, zwakten en prioriteiten, waarop heel gericht beleid en haalbare acties kunnen worden ondernomen.

Stap 1

In de eerste stap gaan we met jou/jullie de sterke punten en pijnpunten van jouw organisatie benoemen. Zo krijgen we een helder beeld over jullie cultuur, jullie organisatie, verleden, heden en ambities. Wat is jullie DNA?

Stap 2

We gaan medewerkers betrekken die in de online workshop deelnemen. Bij voorkeur willen wij werken met meerdere mensen uit de diverse lagen van de organisatie. Een totaal van 16 tot 24 medewerkers, die echt een goede weerspiegeling zijn van je organisatie.

Stap 3

Online workshop van een dagdeel per groep. Onder hoge (tijds)druk – discussiëren en invullen van het SQ-model onder begeleiding van seaQuens. Hierbij wordt door de deelnemers een ‘selfie’ gemaakt van de huidige status, de gewenste situatie en de prioriteiten van de organisatie. Het totale plaatje wordt helder en concreet, waarbij op dat moment al de koers wordt gezet, gedragen door management én de medewerkers!

Stap 4

De uitkomst van de workshop wordt heel concreet gemaakt in een Plan van Aanpak. Het WAT naar het HOE. Door WIE en WANNEER!

Stap 5

Deze stap bestaat uit het uitvoeren van het Plan van Aanpak en door wie en wanneer! seaQuens begeleidt je op deze transitie naar groei en leveren daarvoor expertise en energie.

Stap 6

Regelmatig evalueren we met een vervolg workshop. Glashelder meten van de resultaten en zo nodig gerichte vervolgtrajecten initiëren. Hiermee weet je zeker dat je de goede koers vast kan houden.